Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ: ΧΩΡΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.
Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να φτάνει στο 25%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση αυτοκτονιών (4000).
Στον χώρο της υγείας η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζεται τα τελευταία δύο χρόνια έχει ως άμεση συνέπεια:
- Την ραγδαία αύξηση του αριθμού των συνανθρώπων μας, που λόγω της απώλειας της ασφαλιστικής τους κάλυψης χάνουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αριθμός που στο άμεσο μέλλον αναμένεται να αυξηθεί δραματικά.
- Την ουσιαστική κατάργηση της δωρεάν υγείας, ακόμη και για ασφαλισμένους πολίτες, την καταβαράθρωση του ΕΣΥ, με συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων, κλινικών και κέντρων υγείας, τη τεράστια περικοπή των δαπανών για την υγεία.
Σαν πρώτο βήμα έμπρακτης απάντησης σ' αυτήν την πολιτική, γιατροί, αλληλέγγυοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες, ίδρυσαν, τα τελευταία χρόνια, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης, τα οποία προσφέρουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, μετανάστες και Έλληνες.
Και εδώ στην πόλη της Καβάλας προχωράμε σύντομα στη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Αλληλεγγύης. Σαν πρώτο βήμα καλούμε στην ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση την Παρασκευή 2/11 στις 8μμ στον πολυχώρο ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ (Βότση 10). Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ο γιατρός Σδούκος Θόδωρος από το Κοινωνικό Ιατρείο - Οδοντιατρείο - Φαρμακείο Θεσσαλονίκης και ο εθελοντής Κωνσταντινίδης Άγγελος από το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Δράμας.
Καλούμε γιατρούς, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς (εν ενεργεία ή συνταξιούχους) καθώς και κάθε αλληλέγγυο πολίτη να συμμετέχει και να συνδράμει στη διασφάλιση του δημόσιου αγαθού της υγείας
Οι φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου
τηλ. επικοινωνίας 2511 103168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου